Agricultura adat chix anul trecut. Nu a ajutat PIB-ul României prea mult

137
Produsul Intern Brut estimat pentru anul 2012 a fost de 587.466,2 milioane lei prețuri curente, în creștere - în termeni reali - cu 0,3% față de anul 2011, a anunțat ieri Institutul Național de Statistică (INS).

Creșterea a fost determinată, în mod semnificativ, de majorarea volumului de activitate și, în consecință, a valorii adăugate brute din informații și comunicații (+29,4%) și din activitățile profesionale, științifice și tehnice, activități de servicii administrative și activități de servicii suport (+8,4%). 

Creșteri mai reduse s-au înregistrat în activitățile de spectacole, culturale și recreative, reparații de produse de uz casnic și alte servicii (+3,1%), în ramura de administrație publică și apărare, asigurări sociale din sistemul public, învățământ, sănătate și asistență socială (+2,2%), în tranzacții imobiliare (+1,5%) și în comerțul cu amănuntul și ridicata, repararea autovehiculelor și motocicletelor, transport și depozitare, hoteluri și restaurante (+0,3%).

Cele mai importante reduceri ale volumului de activitate s-a înregistrat în agricultură, silvicultură și pescuit (-21,2%), în industrie (-2,1%) și în sectorul de intermedieri financiare și asigurări (-0,2%).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 07 Martie 2013
Stire din Economie : Euro s-a depreciat ușor
Pagina a fost generata in 1.433 secunde