Agricultura constănțeană, răpusă de secetă și îngheț

701
Agricultura constănțeană,  răpusă de secetă și îngheț - rapita-1335976073.jpg
Luna trecută Direcția pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Constanța a transmis Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale situația culturilor de la nivelul județului. Rapița este de departe cea mai afectată. Mulți agricultori constănțeni au sperat totuși, în ciuda unei toamne secetoase și a unei ierni care a venit brusc cu înghețuri după câteva zile mai călduroase cu ploi, că nu toate suprafețele cultivate vor fi afectate. Nu a fost însă deloc așa. Directorul Direcției pentru Agricultură a județului Constanța, ing. Paraschiva Bobe, a precizat că la rapiță au rămas în cultură doar 720 de hectare din cele 50.065, atât câte s-au înființat.

80.000 de hectare de floarea - soarelui

Majoritatea agricultorilor constănțeni care s-au văzut cu o investiție ce s-a dus pe apa sâmbetei și-au încercat totuși norocul cu floarea soarelui. Așa se face că suprafața deja înființată a ajuns la 80.000 de hectare.

Pe de altă parte, grâul a rezistat destul de bine. Au fost calamitate doar 717 hectare la nivelul întregului județ, așadar au rămas în cultură alte 139.563 de hectare.

v v v

Chiar dacă zăpada a rezolvat pe început de an, la nivelul Dobrogei, problema lipsei apei din sol, iar mai apoi ploile scurte au menținut rezerva de umiditate, mulți agricultorii sunt de părere că nu ar strica măcar câteva reprize de ploaie în această perioadă. Meteorologii nu le dau însă prea multe speranțe. Totuși, spun aceștia, ploi slabe cantitativ este probabil să se semnaleze în perioada 6 - 8 mai.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4163 secunde