Ajutor de stat pentru creșterea porcilor de reproducție din rasele Bazna și Mangalița

246
Ajutor de stat pentru creșterea porcilor de reproducție din rasele Bazna și Mangalița - ajutordestatpentrucrestereaporci-1588948577.jpg

Articole de la același autor

Guvernul a aprobat schema ajutorului de minimis pentru crescătorii de porci de reproducție din rasele Bazna și Mangalița, pentru perioada 2020 – 2022. Valoarea totală a schemei de ajutor pentru anul 2020 este de 1.000.000 lei și se asigură de la bugetul de stat. Prin această măsură se urmărește încurajarea crescătorilor de animale de reproducție din rasele Bazna și Mangalița, în vederea creșterii numărului de animale de reproducție deținute, precum și a numărului de produși valorificați.

Sprijinul anual este de 1.200 lei pe cap de scroafă, cu condiția comercializării a minimum patru purcei pe cap de scroafă, pe an, la o greutate de minimum 8 kg pentru fiecare purcel.

Schema de ajutor de minimis se aplică: producătorilor agricoli PFA, întreprinderi individuale și familiale, precum și producătorilor agricoli persoane juridice.

La această dată sunt înscrise în registrul genealogic un număr de 1.030 de scroafe din rasele Bazna și Mangalița, dintre care 316 scroafe sunt deținute de persoane juridice, PFA, întreprinderi individuale și familiale, iar un număr de 714 scroafe sunt deținute de persoane fizice, care își pot schimba forma de organizare și pot deveni eligibile.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3641 secunde