Al treilea apel de propuneri de proiecte pentru infrastructura de transport a UE

293
Al treilea apel de propuneri de proiecte pentru infrastructura de transport a UE - altreileaapel-1476621169.jpg

Articole de la același autor

Comisia Europeană a lansat cel de-al treilea apel de propuneri de proiecte din programul de finanțare UE pentru infrastructura de transport (Mecanismul de interconectare a Europei). Vor fi puse la dispoziția statelor membre 1,9 miliarde euro pentru finanțarea proiectelor-cheie de transport din Europa. 1,1 miliarde euro din această sumă au fost alocate pentru 15 state membre, între care și Romania, eligibile pentru Fondul de coeziune.


Comisarul european pentru transport, Violeta Bulc, a remarcat: "UE oferă sprijin pentru peste 460 de proiecte ale statelor membre, care contribuie la o mai bună mobilitate și conectivitate pentru cetățenii și întreprinderile europene. Prin acest nou apel, ne concentrăm îndeosebi asupra sistemelor inteligente de transport din întreaga Europă și asupra dezvoltării de infrastructură în statele de coeziune. "


Din suma totală, 40 de milioane de euro sunt disponibile pentru implementarea unor proiecte de infrastructură care să lege UE de țările vecine, în timp ce alte 110 milioane de euro sunt destinate proiectelor transfrontaliere mici, situate în rețeaua generală, care contribuie la conectarea regiunilor și la creșterea accesibilității acestora.


Solicitanții își pot prezenta propunerile lor până la 7 februarie 2017. Rezultatul apelului va fi publicat până în vara anului 2017.


Alături de Planul de investiții și de Fondul european pentru investiții strategice, Mecanismul de interconectare a Europei are ca scop reducerea decalajului de investiții în Uniunea Europeană, prin stimularea creșterii economice și crearea de locuri de muncă, o prioritate a președintelui Jean-Claude Junker. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 03 Octombrie 2016
Stire din Actual : Ultima sută de metri către Brexit
Pagina a fost generata in 1.0796 secunde