Amenzi pentru contribuabilii care nu respectă termenele de conectare a caselor de marcat

290
Amenzi pentru contribuabilii care nu respectă termenele de conectare a caselor de marcat - amenziusturatoare2-1623860571.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Finanţelor şi ANAF au precizat că după expirarea perioadei când contribuabilii trebuie să-şi conecteze casele de marcat la sistemul informatic naţional, nu se vor prelungi termenele şi că agenţii economici trebuie să se grăbească, a anunţat Patronatul Caselor de Marcat. „Transmitem contribuabililor mesajul ANAF de a grăbi conectarea caselor de marcat la sistemul informatic naţional. Recomandăm utilizatorilor de case de marcat să ia legătura cu unităţile de service pentru a demara cât mai rapid procedurile de conectare şi să nu amâne operaţiunile câtre termenul limită”, se precizează pe site-ul patronatcasedemarcat.ro. Totodată a fost specificat şi ce păţesc contribuabilii care nu respectă termenele.

„Contribuabilii care nu vor respecta termenele de conectare riscă o amendă de la 8.000 la 10.000 de lei, suspendarea activităţii în punctul de lucru şi confiscarea veniturilor”, informează patronatul.

Reamintim că termenul limită de conectare pentru firmele mari este 30 iunie 2021, iar pentru contribuabilii mici şi mijlocii termenul de conectare este 30 noiembrie 2021. ANAF a transmis către marii contribuabili notificări prin Spaţiul Privat Virtual (SPV), prin care sunt rugaţi să demareze procedurile de conectare a echipamentelor fiscale la sistemul informatic. Începând din această săptămână, ANAF va trimite notificări şi contribuabililor mici şi mijlocii. ANAF a mai precizat recent că, lunar, va transmite către operatorii economici utilizatori de astfel de aparate, prin intermediul SPV, mesaje despre eventualele disfuncţionalităţi privind fişierele transmise de la casele de marcat electronice fiscale către sistemul informatic. Pentru a fi la curent cu aceste date, contribuabilii vor trebui să se înregistreze în SPV. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3946 secunde