ANAF, amplă campanie de consultare a mediului de afaceri în privința facilităților fiscale

189
ANAF, amplă campanie de consultare a mediului de afaceri în privința facilităților fiscale - finantelecampaniedeconsultaremed-1562855304.jpg
Ministerul Finanțelor Publice, prin Agenția Națională de Administrare Fiscală, a continuat, ieri, în toate județele țării, seria consultărilor cu mediul de afaceri pe tema prevederilor proiectului ordonanței de guvern privind instituirea unor facilități fiscale.

În județul nostru, au fost organizate întâlniri la Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța, Serviciul Fiscal Municipal Mangalia, Serviciul Fiscal Municipal Medgidia, Serviciul Fiscal Orășenesc Eforie Nord, Serviciul Fiscal Orășenesc Hârșova și Serviciul Fiscal Orășenesc Băneasa.

Reprezentanții ANAF le-au prezentat participanților măsurile fiscale adoptate în vederea sprijinirii contribuabililor, pentru îmbunătățirea colectării veniturilor la bugetul general consolidat și creșterea gradului de conformare la declararea și plata obligațiilor fiscale. Printre acestea, se regăsesc procedura de mediere și poprirea electronică. Totodată, au fost prezentate și unele dintre prevederile proiectului actului normativ privind facilitățile fiscale acordate contribuabililor, cum ar fi măsurile de restructurare a obligațiilor bugetare restante la 31 decembrie 2018 în cazul debitorilor care au datorii mai mari de un milion de lei.

Ministerul Finanțelor Publice și Agenția Națională de Administrare Fiscală au ca prioritate, în relația cu contribuabilii, implementarea unui amplu proiect care privește simplificarea, debirocratizarea și transparentizarea activităților de încasare a debitelor acestora.

Obiectivele, stabilite de Ministerul Finanțelor Publice și asumate de conducerea ANAF, vizează: simplificarea procedurilor de administrare fiscală pentru susținerea conformării voluntare la declararea obligațiilor fiscale, sprijinirea conformării la plata obligațiilor fiscale, prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, asigurarea unui tratament fiscal diferențiat în funcție de comportamentul fiscal al contribuabililor și ANAF - o instituție eficientă și transparentă.

Planul de măsuri pentru eficientizarea colectării veniturilor la Bugetul General Consolidat a fost publicat pe site-ul anaf.ro. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6199 secunde