ANAF pune în dezbatere formularul 630

267
ANAF pune în dezbatere formularul 630 - anafpuneindezbatereformularul-1499247254.jpg

Articole de la același autor

Agenția Națională de Administrare Fiscală supune dezbaterii publice modelul și conținutul formularului 630 "Decizie de impunere anuală pentru stabilirea contribuției de asigurări sociale de sănătate și a contribuției de asigurări sociale", în vederea derulării în mod unitar a procesului de stabilire și de regularizare a obligațiilor anuale reprezentând contribuția de asigurări sociale de sănătate și contribuția de asigurări sociale, precum și a anexelor la acest formular: 


- Anexa nr.1a "Situație privind stabilirea contribuției de asigurări sociale de sănătate"; 


- Anexa nr.1b "Situație privind definitivarea contribuției de asigurări sociale". 


Potrivit art. 152 alin. (2) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, în vigoare în anul 2016, obligațiile anuale de plată a contribuției de asigurări sociale se determină de organul fiscal competent, prin decizie de impunere anuală, pe baza declarației privind venitul realizat prevăzută la art. 123 din același act normativ. 


Conform art. 175 alin. (2) din lege, pentru anul fiscal 2016, obligațiile anuale de plată a contribuției de asigurări sociale de sănătate se determină de organul fiscal competent, prin decizie de impunere anuală pe fiecare sursă de venit, pe baza declarației de venit estimat/norma de venit sau a declarației privind venitul realizat, după caz. 


De asemenea, potrivit art. 169 alin. (8) din același act normativ, obligațiile anuale de plată a contribuției de asigurări sociale de sănătate datorate de persoanele care realizează pensii dintr-un alt stat, se determină de organul fiscal competent, prin decizie de impunere anuală, pe baza declarației specifice prevăzute la art. 130 alin. (4) din Codul fiscal. 


Formularul se emite de organul fiscal competent în procesul de stabilire a obligației anuale de plată a contribuției de asigurări sociale de sănătate și a contribuției de asigurări sociale, începând cu anul 2016.








Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4121 secunde