ANCOM: Semnătura electronică poate fi utilizată pentru încheierea contractelor de comunicaţii electronice

243
ANCOM: Semnătura electronică poate fi utilizată pentru încheierea contractelor de comunicaţii electronice - 1-1691662240.jpg
Contractele de comunicaţii electronice pot fi încheiate în scris, pe hârtie sau în format electronic, utilizând semnătura electronică, dar şi prin mijloacele de comunicare la distanţă, conform reglementărilor în vigoare, se arată într-un comunicat de presă transmis joi, 10 august, de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

Microîntreprinderile, întreprinderile mici sau organizaţiile non-profit beneficiază de aceleaşi drepturi pe care le au şi consumatorii în relaţiile contractuale cu furnizorii de servicii de comunicaţii electronice, în măsura în care nu au convenit în mod explicit să renunţe, în tot sau în parte, la aceste drepturi.

Contractele de furnizare a serviciilor de comunicaţii electronice pot fi încheiate prin trei modalităţi. Prima modalitate este în scris, pe hârtie, situaţie în care se utilizează semnătura olografă, a doua modalitate prin care pot fi încheiate contractele este în scris, în formă electronică, dacă utilizatorul este de acord, situaţie în care se utilizează semnătura electronică avansată sau calificată, iar a treia modalitate se poate efectua prin mijloace de comunicare la distanţă, de exemplu telefon, scrisoare, e-mail, aplicaţii online etc., în anumite condiţii.

„Contractele produc efecte în momentul în care utilizatorul îşi exprimă acordul, pe un suport durabil. În principiu, un suport durabil este orice instrument care permite consumatorului sau profesionistului să stocheze informaţii care îi sunt adresate personal, într-un mod accesibil pentru referinţe ulterioare pentru o perioadă de timp adecvată, în vederea informării, şi care permite reproducerea neschimbată a informaţiilor stocate”, se menţionează în comunicatul citat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3563 secunde