Angajamentele luate de Hidroelectrica în fața Consiliului Concurenței

118
Angajamentele luate de Hidroelectrica în fața Consiliului Concurenței - angajamenteleluatedehidroelectri-1614190437.jpg
Consiliul Concurenței a acceptat angajamentele asumate de Hidroelectrica SA pentru a elimina îngrijorările de natură concurențială identificate în cadrul investigației privind un posibil abuz de poziție dominantă pe piața producției și comercializării energiei electrice.

Angajamentele vizează modul în care Hidroelectrica va comercializa energia produsă pe Piața pentru Ziua Următoare (PZU) și pe Piața de Echilibrare (PE). Astfel, compania se angajează să ofere la vânzare pe PZU, o cantitate de energie electrică la un preț maxim determinat pe baza prețului prevăzut în cadrul contractelor la termen. În același timp, Hidroelectrica se angajează să separe, în cadrul companiei, activitatea de ofertare pe PE de cea de ofertare pe PZU.

Implementarea acestui set de măsuri va conduce la beneficii directe și imediate pentru toți participanții pe piețele de energie electrică, fiind de natură a conduce la creșterea cantităților tranzacționate, de către companie, pe piețele spot și la diminuarea cantităților de energie

reprezentând dezechilibrele generate în Sistemul Energetic Național (SEN), care pot afecta negativ consumatorii, prin creșterea prețului energiei electrice.

Perioada de monitorizare a implementării angajamentelor de către Hidroelectrica este de 3 ani.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2739 secunde