ANR, partener într-un proiect european maritim

307
ANR, partener într-un proiect european maritim - anr4-1454684317.jpg

Articole de la același autor

În perioada 4 - 5 februarie 2016, România a primit vizita unei delegații a Comisiei Europene / DG MARE, care a avut întâlniri la nivel de experți cu reprezentanții autorităților relevante în domeniul supravegherii maritime pentru realizarea mediului comun de schimb al informațiilor în domeniul maritim al Uniunii Europene (CISE).

La întâlnirile de lucru au participat reprezentanți ai Gărzii de Coastă, Forțelor Navale Române, Autorității Navale Române și Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură.

Având în vedere implicarea Ministerului Transporturilor, prin ANR, ca observator și suport în derularea primei faze a proiectului CISE, s-a solicitat ca Autoritatea Navală Română să participe și la derularea fazei a doua a proiectului, în calitate de partener, alături de Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură (ANPA), coordonator de proiect fiind în continuare Inspectoratul General al Poliției de Frontieră București.

Perioada de derulare a acestui proiect va fi de un an și jumătate, între 1.01.2016 și 31.08.2017.

Practic, ANR va introduce în baza de date informații privind:

- siguranța și securitatea maritimă și prevenirea poluării de la nave;

- pregătirea și coordonarea răspunsului la poluările marine;

- implementarea legislației naționale și comunitare din domeniul transportului naval.

În anul 2009, potrivit prevederilor Memorandumului nr. 1770, aprobat de Guvernul României, a fost înființat Comitetul interministerial pentru coordonarea implementării politicii maritime integrate a Uniunii Europene.

Începând cu anul 2010 și până în prezent, la nivelul Grupului de lucru interministerial  ò–$%ò– CISE s-au desfășurat activități specifice implementării la nivel național a Foii de Parcurs pentru crearea unui cadru comun de realizare a schimbului de informații privind mediul marin în U.E.

Ca etapă finală a implementării la nivel național a Foii de Parcurs – CISE  între instituțiile cu atribuții în domeniul maritim, în primul semestru al anului 2014, Direcția Generală Management Operațional din cadrul MAI, cu sprijinul UPP și IGPF, a prezentat și promovat proiectul cu tema: Platformă națională de interoperabilitate în domeniul PMI, pentru realizarea unui mediu comun de comunicare.

Echipa COM / DG MARE este asistată pentru găsirea unor modalități de continuare a dezvoltărilor precedente în cadrul CISE pe baza unor noi informații, pentru evaluarea nivelului de interoperabilitate, pentru identificarea posibilelor bariere în domeniul integrării în CISE, pentru determinarea stadiului privind participarea în domeniul schimbului de informații intersectorial și transfrontalier.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 06 Februarie 2016
Stire din Economie : Fonduri europene pentru tinerii fermieri
Pagina a fost generata in 1.3102 secunde