Anul european al îmbătrânirii active și al solidarității între generații

3019
3

Articole de la același autor

2012 a fost declarat Anul european al îmbătrânirii active și al solidarității între generații. Uniunea Europeană consideră că această inițiativă este o ocazie de a reflecta asupra faptului că speranța de viață a cetățenilor comunitari este în continuă creștere și că, în același timp, aceștia îmbătrânesc în condiții bune de sănătate - oportunități care ar trebui valorificate.

Îmbătrânirea activă le poate permite celor din generația "baby boom" și persoanelor vârstnice de mâine: să rămână în câmpul muncii și să-și împărtășească experiența îndelungată; să joace în continuare un rol activ în societate; să ducă o viață cât mai sănătoasă și împlinită. În plus, într-o societate în care numărul persoanelor vârstnice este în creștere, îmbătrânirea activă este esențială pentru a menține solidaritatea dintre generații.

UE consideră că responsabilii politici și părțile implicate au sarcina de a crea condițiile favorabile îmbătrânirii active și asigurării unui mod de viață autonom, prin acțiuni în domenii precum ocuparea forței de muncă, asistența medicală, serviciile sociale, învățarea de-a lungul vieții, voluntariatul, adaptarea locuințelor, serviciile IT și de transport.

Anul european 2012 își propune să sublinieze aceste aspecte și să identifice cea mai bună abordare, în special să încurajeze factorii de decizie și părțile implicate să stabilească obiective și să ia măsurile necesare în acest sens.

Comentează știrea

didu
15 martie 2012
deci zisesi ca

aqnul european al imbatranirii ,zici ai vrea tu si basisbul dar nu tine mai ales ca basismul este in anul descompunerii in acest an ,alta-i problema a treminat-o

pardu
15 martie 2012
chiar vreti

ca sa nu imbatraniti ca basesti sau elena udrea si cealalta cu uscaturi si zbarcituri sau pdl sau parlamentul basist pdl,psd,udmr,pnl dar nu al romanilor trebuie sa faceti un ..

Maria
9 aprilie 2012
despre anul european

am mai vazut un proiect care sustine anul european 2012. www.mereutanar.com este un site dedicat seniorilor activi si un loc unde povestile acestora pot fi nominalizate. Mi s-a parut interesant sa-l dau mai departe

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4128 secunde