ANUNȚ IMPORTANT DESPRE PREȚUL GAZELOR

219
ANUNȚ IMPORTANT DESPRE PREȚUL GAZELOR - gaze-1442496115.jpg

Articole recomandate

Prețul gazelor se va reduce, la 1 iulie 2016, cu până la 10%, datorită evoluției internaționale a tarifelor, a declarat joi, președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Niculae Havrileț.

Șeful ANRE a mai spus că ieftinirea nu are legătură cu faptul că anul viitor vor avea loc alegeri, ci cu evoluția prețului internațional al gazelor.

"Pe moment, așa cum a evoluat consumul în România, este suficientă producția de gaze din intern. Dar, pentru perioada de iarnă, noi am estimat ca din punct de vedere al siguranței să stabilim un minim de 3% care să fie importat pentru consumatorii casnici. Prețul gazului la nivel internațional a început să scadă, fiind legat de prețul țițeiului, ceea ce ne face să credem că anul viitor o să ne întâlnim pe piață cu prețuri mult mai mici decât cele care sunt în acest moment. Estimăm că de la 1 iulie (2016, n.r.), prețul gazului, deci ne referim doar la prețul gazului din cadrul facturii, nu și la celelalte prețuri asociate, poate să scadă până la 10%", a afirmat Havrileț în cadrul unei conferințe organizate de Mediafax.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 29 Iunie 2015
Stire din Social : Se scumpesc gazele!
Pagina a fost generata in 0.7029 secunde