Anunț important referitor la schema de ajutor de minimis

278
Anunț important referitor la schema de ajutor de minimis - anuntimportantschemademinimis-1391184059.jpg

Articole de la același autor

Peste 7.100 de firme au depus cereri pentru a obține finanțare de la stat în cadrul schemei de minimis. Cum numărul este unul foarte mare, la solicitarea mediului de afaceri, Departamentul pentru IMM, Mediul de Afaceri și Turism a luat decizia de a nu-i mai pune la cheltuială pe cei care au un punctaj ceva mai mic. Așadar, întrucât întoc-mirea documentației aferente cererii de acord pentru finanțare presupune costuri ridicate (raport ANEVAR, autentificare documente, extras de carte funciară etc.), pentru a limita efortul financiar depus de către aplicanți, societățile care au obținut un punctaj mai mic de 90 de puncte nu sunt obligate să depună cererea de acord și documentația aferentă în termenul de zece zile lucrătoare de la primirea scrisorii de înștiințare privind admiterea la verificarea administrativă și de eligibilitate, emisă la data de 28 ianuarie. Acestora li se vor solicita documentele printr-o nouă scrisoare, emisă ulterior, în aceleași condiții, în cazul su-plimentării bugetului sau dacă vor exista renunțări sau res-pingeri.
Societățile care au obținut un punctaj mai mic de 90 de puncte și care au depus sau doresc să depună documentația în baza scrisorii de înștiințare emisă la 28 ianuarie pot face acest lucru, documentele lor rămânând va-labile, cu posibilitatea actuali-zării acestora. 
Societățile care au obținut un punctaj mai mare sau egal cu 90 de puncte sunt obligate să depună cererea de acord pentru finanțare împreună cu docu-mentația aferentă până cel  târ-ziu la data de 12 februarie 2014 ora 16.00. 
Ajutorul de minimis se acordă IMM-urilor de la bugetul de stat sub formă de sume neram-bursabile, în procent de 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile aprobate spre finanțare, în limita echivalentului în lei a valorii maxime de 100.000 euro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4622 secunde