Aparatele de aer condiționat așteaptă canicula în magazine

392
Dacă în țări mai civilizate aparatele de aer condiționat sunt acum în topul vânzărilor, constănțenii așteaptă încă să vină canicula, pentru a fi siguri că nu investesc banii de pomană.
Comercianții au lansat numeroase promoții, în speranța atragerii de clienți, însă adevăratul boom va avea loc pe la începutul lunii iunie, când temperatura va sări prima data de 30 de grade.
Retailerii se așteaptă atunci la creșteri cu 90-100% ale vânzărilor, în condițiile în care în alte țări ale Uniunii Europene, magazinele de profil se închid în luna iunie și toată lumea pleacă în vacanță.
Prețul mediu al unui aparat de aer condiționat variază acum între 1.100 și 1.400 lei. Evident, există și modele mult mai ieftine, de 700-800 lei, dar și aparate foarte scumpe, al căror preț poate sări ușor de 5.000 lei.
Ofertele de primăvară ale comercianților includ transport și montaj fără cheltuieli suplimentare și posibilitatea de a achiziționa aparatele în rate lunare de 25 – 50 lei.
Dacă montajul nu este gratuit, constănțenii trebuie să achite o taxă de 70 – 100 euro, plus circa 10 euro pentru fiecare metru de cablu folosit.
Caracteristicile importante ale unui aparat de aer condiționat sunt volumul de aer ventilat (BTU) și agentul frigorific, care trebuie să fie neapărat ecologic. Astfel, la un apartament de două camere, este de ajuns un aparat de 9.000 – 10.000 BTU. Orice depășește această valoare va cauza o furtună în casă și va trimite toți membrii familiei la spital. Pentru apartamente de patru camere, sunt indicate aparatele cu o capacitate de 20.000 – 25.000 BTU. De asemenea, clienții trebuie să fie atenți la gama de temperatură suportată de aparate. Dacă pot asigura răcirea, încălzirea, ventilarea și eliminarea umidității din aerul cu temperaturi cuprinse între -15 și 45 grade Celsius, atunci produsele sunt de calitate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.4983 secunde