Apartamentele noi din Constanța le bat la preț pe cele vechi

1170
Apartamentele noi din Constanța le bat la preț pe cele vechi - bloc1328113496-1328136679.jpg
Până nu demult, un apartament dintr-un bloc construit în ultimii zece ani costa și cu 10.000 -15.000 de euro mai mult (și chiar și peste) decât unul dintr-un bloc considerat vechi. Iar dacă acesta era situat și undeva în centrul orașului, cu foarte mari eforturi își putea permite cineva să facă o astfel de achiziție. Lucrurile s-au mai schimbat, însă. În 2012, datorită nevoii (din anii trecuți) de bani lichizi a multor investitori, dar și poate datorită faptului că majoritatea celor care și-au mai cumpărat o casă în ultima perioadă nu și-au permis să se îndatoreze cu sume foarte mari, prețurile au tot scăzut. Așa se face că, la această oră în Constanța nu puține sunt apartamentele noi care le bat la preț pe cele vechi.

O analiză realizată pe baza anunțurilor publicate de agențiile imobiliare, dar și direct de proprietari, arată că majoritatea apartamentelor cu două camere din blocurile noi (de maximum zece ani vechime) costă, în Constanța, aproximativ 45.000 - 50.000 de euro, în funcție mai degrabă de suprafață, decât de zona în care se află. Aceleași prețuri, și uneori ușor mai mici, le întâlnim și la apartamentele vechi, dar în cazul cărora putem vorbi despre aceeași suprafață utilă (de regulă peste medie).

Există, bineînțeles, și multe excepții, dar agenții imobiliari ne sfătuiesc să nu ne grăbim atunci când căutăm o casă. Oricând se poate ivi o ofertă foarte bună venită din partea unui proprietar care vrea să facă urgent rost de bani și care preferă, astfel, să ceară un preț sub medie.

v v v

Nici diferența de prețuri dintre apartamentele din centrul Constanței și celelalte cartiere, chiar și mărginașe, nu mai este atât de mare. Aceeași analiză arată că, la această oră, prețul mediu pentru un apartament cu două camere, în zonă centrală, este de 45.000 de euro, pe când prețul mediu pentru celelalte cartiere este undeva la 35.000 de euro. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3204 secunde