ISU Dobrogea atrage atenția amatorilor de plimbări de suprafețe de apă înghețate

485
ISU Dobrogea atrage atenția amatorilor de plimbări de suprafețe de apă înghețate - img0101-1328112740.jpg
În ultima săptămână, temperaturile minime nocturne înregistrate au atins chiar și -20°C, situație ce a dus la înghețarea lacurilor și chiar a apei Mării Negre. Ca urmare, pe timpul zilei, în ciuda celor -15°C și a vântului tăios, o mulțime de temerari ies la o plimbare pe gheața lacurilor Tăbăcărie și Siutghiol cât și pe gheața formată la malul mării.

Având în vedere, pe de o parte menținerea acestor temperaturi extrem de scăzute, iar pe de alta manifestarea unor riscuri și vulnerabilități materializate prin accidente generate de îngheț, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) "Dobrogea" al județului Constanța recomandă tuturor persoanelor să evite aventurarea în scop de promenadă pe gheața lacurilor sau a oricărui luciu de apă pe suprafața căruia s-a format pelicula de gheață. Pe această cale, facem apel la toți adulții, care au calitatea de părinți, să își supravegheze copiii astfel încât aceștia să nu aleagă ca loc de joacă vreuna dintre locațiile amintite. Totodată, în această acțiune de informare, solicităm și sprijinul cadrelor didactice să prelucreze elevilor, în orele de consiliere și dirigenție, riscurile la care se expun prin alegerea ca loc de joacă a suprafețelor lacustre, pe malul mării, canale sau a oricărui luciu de apă pe suprafața căruia s-a format pelicula de gheață.

De asemenea, ISU "Dobrogea" atenționează și pescarii asupra accidentelor care se pot produce, întrucât aceștia se aventurează chiar și câteva sute de metri pe suprafețele de apă înghețată pentru a pescui la "copcă".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 01 Februarie 2012
Stire din Eveniment : Pericol de explozie pe strada Baba Novac
Pagina a fost generata in 1.5015 secunde