APIA / Anunț important pentru producătorii și cumpărătorii de lapte

256
APIA / Anunț important pentru producătorii și cumpărătorii de lapte - lapte-1363249732.jpg
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în Monitorul Oficial nr. 128 din data de 11.03.2013 au fost publicate Ordinul nr. 62/07.03.2013 pentru modificarea Ordinului ministrului agriculturii, pădurilor și dezvoltării rurale nr. 83/2009 privind stabilirea condițiilor de acordare a cotei individuale de lapte din rezerva națională și Ordinul nr. 63/07.03.2013 pentru modificarea anexei nr. 1 "Condiții de aprobare a cumpărătorilor de lapte de vacă" la Ordinul ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 695/2008 privind stabilirea condițiilor de aprobare a cumpărătorilor de lapte de vacă și a formularului de cerere pentru aprobarea și înscrierea acestora în Registrul cumpărătorilor. 


Modificările aduse sunt următoarele: Producătorul de lapte nu va beneficia de cotă din rezerva națională dacă a vândut sau a cedat cu titlu gratuit orice cantitate de cotă: în anul de cotă precedent anului de cotă în care are loc distribuirea din rezerva națională sau în anul de cotă curent distribuirii din rezerva națională. 


De asemenea, cererea de acordare a unei cantități de cotă din rezerva națională nu va mai fi însoțită de actul de recepție a lucrărilor privind investițiile din exploatația pentru care s-a solicitat cota din rezerva națională. Astfel, fermierul va depune cererea însoțită de următoarele documente: act de identitate (BI/CI), cod unic de înregistrare, după caz, cardul de identificare a exploatației la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, pașapoartele vacilor de lapte care fac obiectul extinderii exploatației sau al investiției noi, pentru care a fost solicitată cota din rezerva națională, după caz, documentele prin care demonstrează cantitatea de lapte obținută și comercializată din exploatația pentru care a solicitat cota din rezerva națională, declarație pe propria răspundere privind surplusul cantității de lapte vândute direct față de cota deținută, în cazul solicitării de cotă din rezerva națională pentru vânzări directe.


În ceea ce privește Ordinul nr. 63/07.03.2013 pentru modificarea anexei nr. 1, modificările aduse sunt următoarele: operatorul economic care solicită aprobarea și înscrierea în Registrul Cumpărătorilor de lapte va depune la dosar aprobarea sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor numai în cazul în care desfășoară activitatea de colectare, ambalare, depozitare, răcire, transformare și / sau transport. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3897 secunde