APIA / Anunț pentru crescătorii de porci

236
APIA / Anunț pentru crescătorii de porci - porc-1363864112.jpg
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) reamintește beneficiarilor măsurii 215 - plăți privind bunăstarea animalelor - porcine că a încheiat acte adiționale la convențiile privind finanțarea capitalului de lucru pentru desfășurarea activităților curente de către beneficiarii acestei măsuri.

Prin încheierea actelor adiționale, APIA emite, la cererea solicitantului, a doua confirmare scrisă - adeverința - prin care atestă că acesta a depus cerere de ajutor pentru măsura 215 - Plăți privind bunăstarea animalelor și de asemenea este confirmată 25% din valoarea sprijinul solicitat, cu condiția ca valoarea primei adeverințe eliberate să fie acoperită de valoarea decontului justificativ depus.

APIA a încheiat acte adiționale cu următoarele bănci: CEC Bank, Raiffeisen Bank, BRD Groupe Societe Generale, OTP Bank, Banca Transilvania, Unicredit Țiriac Bank, Banca Comercială Română, Banca Centrală Cooperatistă Creditcoop, Banca Comercială Carpatica, Bancpost, Piraeus Bank, Banca Comercială Intesa Sanpaolo România, Agricover IFN.

Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN SA și Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii garantează 80% din valoarea creditului contractat de fermier.

"Menționăm că banca (creditorul) are dreptul de a impune, pe lângă o serie de adeverințe/acte doveditoare necesare dosarului, propriile condiții de creditare, stabilite de către creditor și aprobate de către Banca Națională a României. Aici sunt incluse și garanții pe care creditorul le poate solicita din partea beneficiarului (fermierului). Reafirmăm recomandarea adresată potențialilor beneficiari interesați să își aleagă creditorul numai după un studiu atent al condițiilor de creditare impuse de fiecare bancă, pentru a obține condițiile de creditare cele mai avantajoase și care se potrivesc cel mai bine profilului exploatației sale", au subliniat reprezentanții APIA.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2928 secunde