APIA eliberează fermierilor adeverințe pentru obținerea de credite

2071
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) eliberează adeverințe beneficiarilor de plăți pentru zonele defavorizate și cele de agro-mediu, în vederea accesării de credite pentru finanțarea activităților curente.

Până la aceasta dată, APIA a încheiat convenții cu BRD Groupe Société Générale și cu CEC Bank SA. Astfel, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA va elibera o adeverință prin care se confirmă că beneficiarul a depus cererea de plată pentru măsurile de dezvoltare rurală în Campania 2011 și că, până la data emiterii adeverinței, au fost efectuate controalele și verificările administrative necesare.

Valoarea creditului este de până la 80% din valoarea sumei calculate conform adeverinței eliberate de APIA.

"Banca (creditorul) are dreptul de a impune, pe lângă o serie de adeverințe și/sau acte doveditoare necesare dosarului, propriile condiții de creditare, stabilite de către creditor și aprobate de către Banca Națională a României. Aici sunt incluse și garanții pe care creditorul le poate solicita din partea beneficiarului (fermierului)", au subliniat reprezentanții APIA. De asemenea, aceștia recomandă potențialilor beneficiari interesați să își aleagă creditorul numai după un studiu atent al condițiilor de creditare impuse de fiecare bancă.

APIA a încheiat astfel de convenții și pentru Campania 2009 și 2010. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1844 secunde