Fermierii pot solicita acordarea ajutorului de stat privind plata primelor de asigurare

570
Fermierii pot solicita acordarea ajutorului de stat privind plata primelor de asigurare - comisi1-1317730931.jpg
Până la 31 octombrie, fermierii care au încheiat contracte de asigurare pentru culturi și animale pot solicita Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură plata ajutorului de stat acordat de Guvern.
Ajutorul de stat se referă la polițele de asigurare încheiate cu societățile de asigurare-reasigurare plătite, pentru culturile înființate în primăvara anului 2011 (plantații de pomi, arbuști fructiferi, de hamei și de vii).
Fermierii vor primi ajutor de stat sub formă de rambursare a unei cote procentuale din costul primelor de asigurare plătite de către producătorii agricoli, astfel: 70% pentru polițele care prevăd acoperirea pierderilor cauzate de fenomene meteorologice nefavorabile care pot fi asimilate dezastrelor naturale sau 50% pentru polițele care prevăd acoperirea pierderilor cauzate de fenomene meteorologice nefavorabile ce pot fi asimilate dezastrelor naturale, precum și a altor pierderi cauzate de fenomene meteorologice nefavorabile și/sau a pierderilor cauzate de boli ale animalelor ori ale plantelor sau de infestări parazitare.
Beneficiarii ajutorului de stat sunt întreprinderile mici și mijlocii care desfășoară activitate în domeniul producției agricole primare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 12 Aprilie 2011
Stire din Economie : Fermieri, atenție la documente!
Pagina a fost generata in 0.3453 secunde