Apicultorii constănțeni participă la cel mai mare târg al mierii din țară

303
Apicultorii constănțeni participă la cel mai mare târg al mierii din țară - apicultor-1363797713.jpg
În jur de 30 de apicultori constănțeni participă, azi și mâine, la cel mai mare târg apicol din România, "Sărbătoarea Mierii" de la Blaj, acolo unde sunt așteptați cel puțin 5.000 de vizitatori. 
Anul acesta, "Sărbătoarea mierii" găzduiește 150 de expozanți, producători externi, comercianți de produse apicole, dar și de utilaje din 12 țări.
Extrem de important, organizatorii și-au propus să pună la aceeași masă, în cadrul unei sesiuni de comunicări și dezbateri pe teme de interes pentru domeniul apicol, toți marii procesatori de miere din România dar și reprezentanții celor mai importante asociații apicole din țară. 
"O parte dintre apicultorii constănțeni merg pentru vânzare de miere, ceară și alte produse apicole, o parte mergem pentru ședința Federației Romapis, o ședință de alegeri pentru președinte, pentru Comitetul Director, și o altă parte pentru expuneri, pentru sesiune de comunicări științifice. Nu e un târg la care se vinde doar miere. O să vină anul acesta din Finlanda, din China, Grecia, Ungaria, Slovacia, Slovenia, Polonia, din foarte multe țări. Acesta este târgul cel mai mare din țară, un târg național, internațional, organizat în fiecare an în luna martie", a precizat vicepreședintele APIS Tomitana Dacica, Ionel Togan.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3823 secunde