Aproape 2.500 de fermieri constănțeni au solicitat sprijinul pe suprafață

156
n perioada 1 martie - 26 martie, 2.485 de fermieri constănțeni au depus, în cadrul campaniei de primire a cererilor de sprijin pe suprafață în anul 2013, documentația necesară. 

Reprezentanții Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) - Centrul Județean Constanța au precizat că, la nivel de județ, suprafața pentru care s-au depus cereri este de aproape 54.000 de hectare. Toți fermierii constănțeni au completat declarația de suprafață utilizând aplicația IPA Online.

Pentru a beneficia de sprijinul financiar pe suprafață, fermierii trebuie să depună la Centrul Județean Constanța al APIA, în intervalul 1 martie - 15 mai 2013, o singură cerere de plată. Pentru depunerea cererilor de plată începând cu data de 16 mai se vor aplica penalități de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere. După data de 10 iunie 2013, cererea de sprijin nu mai este admisă la calcul.

"APIA invită fermierii care nu au mai beneficiat de această schemă de sprijin să depună cerere la centrul județean sau local la care sunt arondați, iar actualii fermieri beneficiari să depună cerere conform invitației primite / programării afișate la centrele APIA", au subliniat reprezentanții APIA.

Reamintim că APIA a lansat pe 1 martie 2013 campania de primire a cererilor de sprijin pentru schemele / măsurile de sprijin pe suprafață pentru anul în curs.

La nivel național, în perioada 1 martie - 25 martie 2013, au fost depuse un număr de 271.434 cereri de plată, pentru o suprafață de 1,3 milioane hectare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 22 Martie 2013
Stire din Economie : Anunț pentru crescătorii de porci
Pagina a fost generata in 0.1941 secunde