Aproape 600 de agenți economici constănțeni sunt în pericol de a fi radiați din registrul comerțului

414
Aproape 600 de agenți economici constănțeni sunt în pericol  de a fi radiați din registrul comerțului - aproape600deagentieconomici-1546869546.jpg

Articole de la același autor

148 de întreprinderi individuale și 448 de persoane fizice autorizate din județul Constanța sunt în pericol de a fi radiate din registrul comerțului. Motivul: nu respectă prevederile Legii nr. 182 din 2016.

Miercuri, 16 ianuarie, este ultima zi în care persoanele fizice autorizate (PFA) și întreprinderile individuale (II) pot solicita Oficiului Național al Registrului Comerțului înregistrarea mențiunilor referitoare la obiectul de activitate, ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 182 din 2016, avertizează Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Potrivit acestui act normativ, un PFA poate avea în obiectul de activitate cel mult cinci clase de activități prevăzute de codul CAEN, în timp ce o întreprindere individuală poate avea în obiectul de activitate cel mult zece clase de activități prevăzute de codul CAEN.

De asemenea, un PFA poate desfășura activitățile pentru care este autorizată, singură sau împreună cu cel mult trei persoane angajate cu contracte individuale de muncă, iar o întreprindere individuală poate avea cel mult opt salariați, în aceleași condiții legale.

Legea nr. 182 din 2016 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului 44/2008 privind desfășurarea activităților economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale, a intrat în vigoare pe 17 ianuarie 2017, cu un termen de doi ani pentru modificarea mențiunilor la ONRC.

În realizarea obligațiilor prevăzute de lege, persoana fizică autorizată sau întreprinderea individuală poate opta pentru modificarea formei de organizare, în condițiile legii.

Modificarea mențiunilor referitoare la obiectul de activitate și emiterea noilor certificate de înregistrare se realizează, în baza cererii adresate oficiului registrului comerțului competent, cu titlu gratuit.

În termen de 60 de zile de la împlinirea celor doi ani, respectiv începând cu data de 19 martie 2019, Oficiul Registrului Comerțului radiază, din oficiu, persoanele fizice autorizate și întreprinderile individuale al căror număr de activități incluse în obiectul de activitate este mai mare decât cel impus de legislația în vigoare.

Lista persoanelor fizice autorizate și a întreprinderilor individuale care nu și-au îndeplinit obligația de modificare a obiectului de activitate este publicată pe pagina de internet a Oficiului Național al Registrului Comerțului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4585 secunde