Arabia Saudită amenință cu ieftinirea petrolului

322
Arabia Saudită amenință cu ieftinirea petrolului - petrol-1478342903.jpg
Scumpirea la care visează producătorii de petrol începe să arate tot mai mult a misiune imposibilă. Arabia Saudită, țara care oficial face presiuni ca membrii OPEC să își reducă producția pentru a ridica prețurile, amenință în spatele ușilor închise că deschide robinetele la maximum.


Surse Reuters spun că la ultima întâlnire OPEC, saudiții au anunțat că vor crește producția cu până la 14%, dacă iranienii nu acceptă să își înghețe producția, asta deși Teheranul abia a scăpat de sancțiuni și încă pompează foarte puțin.

Conflictul dintre cele două delegații s-a inflamat atât de tare, încât saudiții au amenințat că nu mai vin la întâlniri a doua zi, însă au făcut-o în final doar pentru a nu face cartelul de rușine.

Pentru prima dată în ultimii opt ani, OPEC a ajuns luna trecută la un acord preliminar de reducere a producției, însă membrii au mari probleme să se înțeleagă asupra cantităților la care trebuie să renunțe fiecare.


Din 2014, lipsa de coordonare din interiorul cartelului a condus la o supraofertă de petrol în piețe și la o înjumătățire a prețului. Acum, noile semnale că membrii OPEC nu mai pot face front comun ieftinesc și mai tare petrolul.

În România prețul carburanților la pompă a scăzut cu circa 10 bani doar în ultima săptămână.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 05 Noiembrie 2016
Stire din Economie : Leul pierde la euro și dolar
Sâmbătă, 05 Noiembrie 2016
Stire din Economie : Incidente și accidente  pe mări și oceane
Vineri, 04 Noiembrie 2016
Stire din Economie : Euro a sărit peste pragul de 4,5 lei
Pagina a fost generata in 1.0976 secunde