Armata sindicatelor pregătește mega-mitingul din 19 mai

1385
1
Armata sindicatelor pregătește  mega-mitingul din 19 mai - 3f171e40295048db07ae54bdb1d11bfc.jpg
Sindicatele l-au avertizat pe Traian Băsescu, președintele României, că nu renunță la acțiunile de protest. Pe data de 19 mai 2010, în Piața Victoriei, din Capitală, va avea loc un mega-miting. Cele cinci mari centrale - Confederația Națională Sindicală "Cartel ALFA", Confederația Națională a Sindicatelor Libere din România - Frăția, Confederația Sindicatelor Democratice din România, Blocul Național Sindical și Confederația Națională Sindicală "Meridian" - au decis să scoată în stradă 12.000 de angajați din sistemul bugetar. Este de așteptat ca lor să li se alăture numeroși pensionari și chiar lucrători din sectorul privat.
Sindicaliștii s-au declarat împotriva măsurilor dure angajate de guvern în negocierile cu FMI, respectiv reducerea cu 25% a salariilor bugetarilor, cu 15% a pensiilor și ajutorului de șomaj și sacrificarea altor drepturi salariale.
Petre Costel, președintele Federației Naționale a Sindicatelor Portuare, a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", că la mitingul de pe 19 mai vor participa peste 450 de lucrători din porturile Constanța, Tulcea și Brăila.
La rândul ei, filiala din Constanța a Confederației Naționale Sindicale "Cartel Alfa" va fi prezentă cu peste 700 de membri la acțiunea de protest. "Marea majoritate a acestora sunt bugetari, dar vor fi și lucrători din sectorul privat, care revendică majorarea salariului minim la 705 lei și modificarea Legii pensiilor" - a declarat Ion Caraignat, liderul organizației.
Între timp, liderii confederațiilor sindicale pregătesc și documentația pentru discuțiile de vineri, din Consiliul Economic și Social. Organismul tripartit va trebui să-și pună avizul pe scrisoarea Guver-nului României către FMI, privind acordul de împrumut. În cadrul acestui organism cu rol consultativ, partenerii sociali au dreptul să propună amendamente și să fie sau nu de acord cu soluția guvernului.
Sindicatele au anunțat, deja, câteva soluții care, spun ei, nu afectează ținta de deficit bugetar de 6,8%. Rămâne de văzut dacă acestea vor fi susținute cu cifre.
Ieri, cele cinci confederații au anunțat calendarul oficial al acțiunilor de protest. Acestea vor avea loc la sediul administrației prezidențiale și la cel al guvernului, după cum urmează:
l pe 13, 14, 17 și 18 mai, pichetarea sediilor guvernului (orele 10 - 12) și președinției (9,30 - 11,30);
l pe 19 mai, între orele 10 și 14, mitingul de protest din Piața Victoriei, în fața guvernului.

Comentează știrea

MvtiYRafvrZYs
24 septembrie 2014
rTgTVpUtMBifv

XniIFx tgrilqcqafai, [url=http://rfukasayzwyp.com/]rfukasayzwyp[/url], [link=http://ajvwntujwvrm.com/]ajvwntujwvrm[/link], http://hclnarijzdpo.com/

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2753 secunde