Pregătiți documentele contabile!

Cei înregistrați din oficiu ca plătitori de TVA vor fi vizitați de Fisc

854
În Monitorul Oficial nr. 292/05.05.2010 a fost publicat Ordinul președintelui ANAF nr. 1786/ 28.04.2010. Conform acestuia, contribuabilii care au depășit plafonul de 35.000 euro (cifră de afaceri care este luată în calcul la stabilirea plafonului de la care un agent economic devine plătitor de TVA) și care nu au solicitat înregistrarea în scopuri de TVA în primele 10 zile ale lunii următoare depășirii plafonului, precum și cei ce au efectuat achiziții intracomunitare de peste 10.000 euro, vor fi notificați de către organul fiscal competent în vederea aducerii la cunoștință a obligației de a se înregistra în scopuri de TVA.
Cursul de schimb utilizat pentru calculul plafonului de 35.000 de euro este cursul de schimb de la data aderării în UE, respectiv 3,3817 lei (cu mult mai mic decât cel actual, care a depășit 4,1 lei pentru un euro).
În urma notificării, contribuabilii au obligația de a se prezenta în termen de 5 zile în vederea înregistrării ca plătitori de TVA. În cazul în care nu o vor face, vor fi înregistrați din oficiu și vor fi incluși în programul de inspecție fiscală.
Prin același ordin s-a stabilit procedura de anulare din oficiu a codului de înregistrare în scopuri de TVA pentru contri-
buabilii declarați inactivi și a celor aflați în inactivitate temporară înscrisă la Oficiul Registrului Comerțului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7287 secunde