Armata șomerilor constănțeni va crește cu 3.500 de persoane

1249
"Hoții, hoții!". Sub ferestrele prefectului județului Constanța, pichetul filialei locale a Confederației Naționale Sindicale "Cartel Alfa" scandează. Circa 100 de sindicaliști își exprimă zgomotos nemulțumirea față de politica guvernului PSD – PD-L.
Ion Caraignat, liderul organizației, prezintă lista revendicărilor. Nemulțumirile sunt multe. Prin pâlnia de amplificare se revarsă valuri de critici la adresa politicii economice a actualei puteri. Programul anticriză nu funcționează. Măsurile de sprijin pentru cei aflați în șomaj tehnic nu sunt puse în aplicare. Concedierile nu se mai opresc. "La Combinatul de Îngrășăminte Chimice Năvodari, din cauză că nu
s-au mai acordat subvenții agricultorilor, o parte dintre lucrători au fost disponibilizați. Companiile Minmetal și Convex, din portul Constanța, sunt afectate de închiderea cocseriei de la Galați. Ne așteptăm ca, în perioada următoare, să aibă loc restructurări. Oil Termial va fi afectat grav, dacă nu se rezolvă situația instalației de piroliză de la Arpechim. Sistemul de irigații suferă pentru că nu se acordă subvenția la energie electrică. Mai mult, bugetul Ministerului Agriculturii este pe jumătate față de 2008. Avicola Lumina așteaptă de o lună și jumătate subvenția la ouă. Dacă nu o primește, ar putea să reducă activitatea. De la Miniera Medgidia au intrat în șomaj 70 de oameni și mai urmează 100. Producătorul de textile Steinman Mangalia și-a încetat definitiv activitatea și 170 de angajați au rămas pe drumuri. După estimările noastre, între 1.500 – 2.000 de angajați vor fi concediați în următoarele luni, în unitățile unde avem sindicate. Dacă îi punem și pe cei de la CFR, numărul lor ar putea crește la 3.000 – 3.500 de persoane" – afirmă liderul sindical.
Pe 12 iunie, sindicaliștii din "Cartel Alfa" vor organiza o grevă de solidaritate cu lucrătorii din mine și din sectorul energetic, cu durata de 15 minute, începând cu ora 9.
La sfârșitul lunii iunie, confederația va organiza un mare miting în capitală, la care vor participa între 10.000 și 15.000 de oameni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 10 Iunie 2009
Stire din Economie : Un sfat de criză
Pagina a fost generata in 1.6866 secunde