ASF a publicat primul raport privind stabilitatea piețelor financiare nebancare

169
ASF a publicat primul raport privind stabilitatea piețelor financiare nebancare - asf-1566315387.jpg

Articole recomandate

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a elaborat primul raport privind stabilitatea financiară a piețelor pe care le reglementează și supraveghează, respectiv piața asigurărilor, piața de capital și piața pensiilor private. 


"Raportul, elaborat de specialiștii din cadrul ASF și aprobat de Consiliul Autorității, este primul nostru demers de acest fel și reprezintă o lucrare de anvergură, o radiografie amplă a unei părți fundamentale din activitatea Autorității de Supraveghere Financiară", a declarat președintele ASF, Leonardo Badea, conform unui comunicat al ASF. 


Raportul prezintă, în capitole distincte, situația actuală a celor trei piețe, din perspectiva stabilității financiare, așa cum aceasta reiese din interpretarea și analiza indicatorilor raportați de entitățile supravegheate de ASF, aferenți datei de referință de 31 martie 2019, și a celor mai recente date și informații disponibile cu privire la evoluția piețelor financiare. 


Imaginea de ansamblu, ce rezultă din informațiile și analizele prezentate în raport, evidențiază o situație pozitivă și evoluții staționare din perspectiva stabilității financiare a piețelor supravegheate de ASF. La finele trimestrului I al anului 2019, stabilitatea sistemului financiar nebancar se menține robustă, fără riscuri sistemice semnificative, se menționează în comunicat.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3483 secunde