ASF a adoptat procedura care permite transferul contribuțiilor la Pilonul II în sistemul public

159
ASF a adoptat procedura care permite transferul contribuțiilor la Pilonul II în sistemul public - pensie3788080020514100-1551346095.jpg
Autoritatea de Supraveghere financiară a adoptat procedura care permite încetarea plății contribuțiilor la Pilonul II de pensii și transferul la pilonul 1.


Românii care au cotizat cel puțin 5 ani la Pilonul II de pensii și vor să înceteze plata acestor contribuții pentru a-și transfera integral contribuțiile în sistemul public de pensii vor putea face acest lucru. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a adoptat miercuri norma care stabilește procedura exactă, potrivit Hotnews.ro. 


Fondurile deținute până la data transferului în sistemul public de pensii vor rămâne în contul personal al participantului până la deschiderea dreptului la pensia privată.

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a adoptat miercuri norma privind modificarea și completarea Normei nr. 1/2015 privind aderarea și evidența participanților la fondurile de pensii administrate privat, se arată într-un comunicat al autorității.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.159 secunde