SE DESFIINȚEAZĂ PILONUL 2 DE PENSII? Ministrul Muncii explică ce se va întâmpla

556
1
SE DESFIINȚEAZĂ PILONUL 2 DE PENSII? Ministrul Muncii explică ce se va întâmpla - 17pensiishutterstock31605x-1519823620.jpg

Articole recomandate

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a dat asigurări că nu se desființează pilonul 2 de pensii, dar a precizat că este în analiză posibilitatea ca fiecare persoană să poată să aleagă dacă vrea sau nu să cotizeze la acest pilon.

"Nu este niciun fel de modificare față de ceea ce am comunicat acum trei luni și eu, și domnul președinte Liviu Dragnea, în sensul că nu se desființează acest pilon 2 de pensii, nici nu am avea cum să facem acest lucru, doar că analizăm la ora actuală posibilitatea ca fiecare persoană să poată să opteze, adică să nu mai fie o obligație prin lege ca persoana să fie și la pilonul 1, și la pilonul 2 de pensii și să-i dăm posibilitatea să opteze", a explicat Vasilescu la Palatul Parlamentului, întrebată care este viziunea sa în legătură cu pilonului 2 de pensii.

Ministrul Muncii a adăugat că și ea a optat la vremea respectivă doar pentru pilonul 1.

"Așa este corect. Eu, la vremea respectivă, așa am făcut. Eram exact între vârsta de 34 și 35 de ani, în acel an s-a putut opta, nu am fost redistribuită direct la pilonul 2 - așa cum spunea astăzi un personaj din Parlament care nu avea cum să cunoască situația mai bine decât mine - și eu, la vremea respectivă, am optat să rămân doar la pilonul 1 de pensii, pe considerentul că niciodată statul nu poate să dea faliment. Când vorbim de firme private, este cu totul altă discuție, dar eu vă invit să așteptați această inițiativă, ca să vedeți despre ce este vorba cu certitudine. Ca și concluzie: nu se desființează pilonul 2 de pensii", a menționat ea.

Olguța Vasilescu a mai precizat că va prezenta cifre care să arate celor interesați cât de eficient sau ineficient este pilonul 2 de pensii. 

Comentează știrea

Gică Contra
28 februarie 2018
Stat falimentar

Cucoană dragă, nu numai că și statul poate da faliment dar sub conducerea PSD , chiar e foarte aproape. Atunci când nu poți susține fondul de pensii decât prin împrumuturi cum se numește dacă nu faliment?!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3409 secunde