ASF ia la control calculatoarele angajaților după dezvăluirile care au apărut în presă

178
ASF ia la control calculatoarele angajaților după dezvăluirile care au apărut în presă - reteadecalculatoare-1684508720.jpg

Articole de la același autor

Serviciul pentru control intern din cadrul ASF a transmis, la începutul lunii mai, o informare către toți angajații instituției prin care îi informează că le vor fi verificate e-mailurile de serviciu.


„Salariați anume desemnați din cadrul ASF vor efectua o verificare informatică asupra traficului de poștă electronică realizat de salariații ASF pentru perioada 01.11.2022 – 30.04.2023”, se arată în mesajul transmis pe 3 mai de șeful Serviciului control intern, integritate și protecția informațiilor din cadrul instituției, Vasile Adrian Cămărășan, informează Jurnalul.ro.


Președintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Nicu Marcu, a apelat la această măsură disperată pentru a-i intimida pe angajații care ar fi dispuși să semnaleze eventualele nereguli din instituție, mai ales că ASF se află sub presiunea a două falimente care au zguduit piața asigurărilor.


În textul comunicării transmise angajaților se vorbește despre „informațiile sensibile” și se invocă Regulamentul nr.14/2020 privind obligația păstrării secretului profesional și a protejării informațiilor nedestinate publicității.


Despre disfuncţionalităţile din activitatea Autorităţii de Supraveghere Financiară au apărut în ultimii ani mai multe informații în presă, toate pe surse, inclusiv din cadrul Autorității. Acestea au ajuns și în atenția DIICOT, DNA și Parlamentului din cauza sesizărilor venite pe filiera avertizorului de integritate.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7234 secunde