Asiguratorii au un rol semnificativ in finanțarea economiei

169
Asiguratorii au un rol semnificativ in finanțarea economiei - asiguratoriirol-1528105536.jpg

Articole de la același autor

Prezent la evenimentul "Piețele Financiare din România" organizat de publicația "Economistul" in cadrul ASE, cu sprijinul ASF si BNR,


Cornel Coca Constantinescu vicepreședintele ASF a declarat:


"Industria asigurărilor are un rol social si economic important și contribuie semnificativ la dezvoltarea economică prin compensarea pierderilor accidentale rezultate din activitatea companiilor și prin punerea la dispoziție a resurselor necesare reluării activității. În același timp, însăși activitatea de asigurare promovează managementul responsabil și recompensează utilizarea mijloacelor adecvate de administrare a riscului aferente activității. 


Asigurările stimulează piața creditului, inclusiv cel imobiliar, impulsionează comerțul și tranzacțiile prin acoperirea riscului derivat din pierderi neprevăzute, dar posibile.


Societățile de asigurare au rolul de catalizator al resurselor financiare atrase prin intermediul produselor de asigurări de viață și efectuează distribuția acestora în economie prin investițiile realizate.


Contribuția societăților de asigurare la succesul ofertelor publice din ultimii ani nu a fost de neglijat.


Societățile de asigurare îndeplinesc și rolul de investitor instituțional pe termen lung, prin investirea fondurilor în diferite societăți, de regulă cele tranzacționate pe piața de capital care îndeplinesc cerințele de guvernanță corporativă și transparență față de investitori, contribuind astfel la dezvoltarea pieței de capital.


Rolul piețelor financiare în economie și al activității de intermediere este vital. Asiguratorii au un rol semnificativ în finanțarea economiei.


Structura investiționala agregată a societăților de asigurare din România, reflectă faptul că 85% din plasamentele financiare ale asiguratorilor sunt orientate către instrumente financiare lichide, de tipul obligațiunilor.’’


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0778 secunde