Concurs Asiguratorii maritimi extind zona de risc de război pe coasta Africii de Vest

1216
Asiguratorii maritimi extind zona de risc de război pe coasta Africii de Vest - pirates-1312628599.jpg

Articole de la același autor

Companiile de navigație plătesc mai mult pentru asigurarea navelor, echipajelor și mărfurilor pe care le transportă în zonele cu risc de război (în rândul cărora sunt incluse și cele infestate de pirați). În prezent, asiguratorii au anunțat că vor extinde zona cu risc de război din apele Nigeriei, cel mai important produător de petrol al Africii. Prin mărirea ei, pentru prima dată, vor fi cuprinse și apele Beninului, aflat în vecinătate.

Măsura a fost luată ca urmare a creșterii numărului atacurilor piraterești împotriva tancurilor petroliere. Comitetul mixt de război, care cuprinde asociații lui Lloyd´s of London și alți asiguratori, au extins zona de risc la 200 mile marine în larg. Ca atare, navele care vor pătrunde în respectiva arie vor achita o primă de asigurare suplimenară.

În luna iunie și iulie au fost înregistrate 10 atacuri piraterești împotriva navelor aflate în zona de coastă a Beninului și Golful Guinea.

Pentru economia mondială, costurile generate de piraterie se ridică la 7 - 12 miliarde de dolari pe an. Pirații controlează zone întinse din Oceanul Indian, Marea Arabiei, Golful Aden, Golful Oman și sudul Mării Roșii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1261 secunde