Concurs Sergiu Băhăian riscă 26 de ani de închisoare pentru crime la comandă și escrocherii

1063
Sergiu Băhăian riscă 26 de ani de închisoare pentru crime la comandă și escrocherii - sergiubahaian80463700-1312628197.jpg

Articole recomandate

A comandat uciderea cu cruzime a patru oameni și a înșelat zeci de firme folosindu-se de acte false și cecuri fără acoperire, acestea sunt motivele care au stat la baza condamnării lui Sergiu Băhăian la 26 de ani de închisoare. Mai mult, acesta a reușit să-i convingă pe acoliții săi să-l sprijine și să se implice total în afacere, informează Realitatea.net. Și asta în schimbul unor sume derizorii și uneori chiar cu prețul vieții. Sergiu Băhăian era creierul grupării care a îngrozit Constanța și autorul moral al celor patru crime cu sânge rece, după cum le-a declarat anchetatorilor chiar principalul său locotenent, Valentin Șlepac.

Grupul condus de Băhăian racola persoane pe numele cărora înființa firme prin intermediul cărora comitea diverse escocherii financiare. Astfel, guparea a reușit să înșele zeci de societăți comerciale, prin emiterea de cecuri fără acoperire, obținerea de împrumuturi bancare cu acte false și neplata datoriilor. Banii obținuți din afacerile ilegale mergeau în cea mai mare parte la Băhăian, dar un anumit procent ajungea și la Valentin Șlepac. De altfel, acesta se subordona intereselor lui Băhăian, așa cum rezultă și din interceptările telefonice, care se regăsesc în motivarea instanței.

Pe de altă parte, faptul că Sergiu Băhăian coordona întrega activitate infracțională reiese dintr-o altă convorbire telefonică.

La rândul său, Valentin Șlepac, considerat mâna dreaptă a lui Băhăian, a fost condamnat la închisoare pe viață. Alți patru locotenenți ai omului de afaceri au fost trimiși după gratii între 5 și 22 de ani. Sentința Tribunalului Constanța nu este definitivă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4201 secunde