Astăzi este Ziua internațională a conștientizării asupra risipei și deșeurilor alimentare

122
Astăzi este Ziua internațională a conștientizării asupra risipei și deșeurilor alimentare - astaziesteziuainternationala-1632851448.jpg

Articole de la același autor

În anul 2019, la cea de-a 74-a adunare generală a ONU, ziua de 29 septembrie a fost desemnată drept Zi internațională de conștientizare a risipei alimentare.

Astăzi, la noua ediție a acestei zile internaționale, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în colaborare cu Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare – IBA București, organizează evenimentul on-line: „Și tu poți proteja planeta! Împreună dăm startul la reducerea risipei de alimente”. Acesta se adresează autorităților responsabile implicate în reglementarea acțiunilor desfășurate pe tot lanțul alimentar, mediului de afaceri și mediului academic și nu în ultimul rând consumatorilor.

Se estimează că anual, în UE, sunt generate în jur de 88 de milioane de tone de deșeuri alimentare, ponderea cea mai mare având-o deșeurile provenite din gospodării. Risipa alimentară generează schimbări climatice, amprenta de carbon fiind de aproximativ 8% din totalul emisiilor cu efect de seră globale. Pe lângă costurile socio-economice pe care le implică, aceasta are și implicații de natură etică, aproximativ 800 de milioane de oameni din lume fiind subnutriți.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.6048 secunde