Atentat la securitatea alimentară a românilor, cu voia statului

142
Atentat la securitatea alimentară a românilor, cu voia statului - atentat-1450624794.jpg

Articole de la același autor

În preajma sărbătorilor de iarnă, Achim Irimescu - ministrul agriculturii a băgat spaima în noi, declarând că multe produse din străinătate care ajung în România se vând pentru că sunt ieftine, astfel populația este otrăvită, iar producătorul român este omorât. Declarația a fost făcută cu prilejul deschiderii Târgului de Crăciun organizat în curtea ministerului, la care au fost prezentate produsele tradiționale românești.

Afirmația este extrem de gravă și, venind din partea unui membru al Guvernului României, țin să cred că nu este gratuită. Am convingerea că atunci când a făcut-o, Achim Irimescu s-a bazat pe rapoartele primite din partea Agenției Naționale Fitosanitare.

Existând astfel de rapoarte, ar trebui ca autoritățile statului să ia măsuri de retragere a respectivelor produse de pe piață, iar populația să fie informată pentru a se feri să mai cumpere "otrăvurile" ieftine.

Iată că au trecut două zile de la declarația bombă a ministrului și nu s-a întâmplat nimic. Guvernul nu s-a întâlnit în regim de urgență să ia măsuri de stopare a atacului la securitatea alimentară a națiunii, autoritățile fitosanitare n-au oprit de la comercializare nici măcar un kilogram de alimente "otrăvite", iar populația continuă să cumpere importurile ieftine, care îi pun în primejdie viața. Se poate înțelege orice din toate acestea, dar mai ales că guvernanții și autoritățile sunt bine informate, însă nu fac nimic pentru oameni.

Ministrul agriculturii a promis că va reintroduce controlul la frontieră pentru reziduurile de pesticide, de produse chimice interzise pe piața europeană, dar fără să spună când o va face. Declarația este surprinzătoare din următorul motiv: rezultă că la granițele României a existat un astfel de control, dar a fost ridicat. Se pune întrebarea: cine și din ce motiv a eliminat această barieră, lăsându-le deplină libertate de acțiune celor ce atentează la securitatea alimentară a românilor?

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4769 secunde