Atenție șoferi! Se dă liber la scumpirea polițelor RCA!

170
Atenție șoferi! Se dă liber la scumpirea polițelor RCA! - atentiesoferiliberlascumpireapol-1597840369.jpg

Articole de la același autor

Legea nr. 132 din 2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie va fi modificată prin ordonanță de urgență. Proiectul de act normativ se află în dezbatere publică, fiind postat pe site-ul Ministerului de Finanțe.

Modificarea se face sub presiunea Uniunii Europene, care a declanșat procedura de punere în întârziere a statului român, a cărui legislație în materie nu este pusă de acord cu directivele europene.

Proiectul de act normativ propune o serie de modificări privind modul de funcționare a "asiguratului cu risc ridicat". Se are în vedere eliminarea obligației Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) de ofertare a primei de asigurare în cazul asiguratului cu risc ridicat, aceasta urmând a fi făcută de asigurătorul RCA.

Va fi instituită obligația BAAR de alocare a asiguratului cu risc ridicat, conform politicilor și procedurilor proprii. Se propune abrogarea prevederilor ce limitează cheltuielile administrative și de vânzare ale poliței de asigurare ce pot fi incluse de către asigurători în calculul tarifelor de primă.

Totodată este eliminată obligația Autorității de Supraveghere Financiară de a reglementa modul de calcul al tarifelor de primă, a criteriilor de risc, a indicilor de încărcare, a coeficienților de majorare și/sau corecție ori alte instrumente de ajustare a tarifelor de primă, condiții în care calculul va avea în vedere respectarea principiilor actuariale general acceptate.

De asemenea, se reglementează asumarea răspunderii pentru emiterea tuturor contractelor RCA indiferent de canalul de distribuție utilizat, fie direct sau prin intermediarii de asigurări sau de asigurări auxiliare. Este de așteptat ca toate aceste modificări să ducă la scumpirea polițelor RCA, asigurătorii scăpând de o serie de constrângeri în stabilirea prețurilor. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 18 August 2020
Stire din Economie : Premieră digitală la ANAF
Pagina a fost generata in 0.5158 secunde