Au condamnat Fiscul la înapoiere tehnologică și ineficiență

185
Au condamnat Fiscul la înapoiere tehnologică și ineficiență - aucondamnatlainapoiere-1519319660.jpg

Articole de la același autor

Potrivit raportului de audit financiar al Curții de Conturi a României, pentru bugetul anului 2016, Agenția Națională de Administrare Fiscală a fundamentat necesarul de credite destinate cheltuielilor de capital la 118,946 milioane de lei, dar prin rectificare bugetară a fost retrasă suma de 83,967 milioane de lei. Astfel, din creditele bugetare definitive destinate investițiilor, în sumă de 34,979 milioane de lei, s-au executat plățile de numai 11,998 mii lei, respectiv 34,3%.

Ca urmare a fost afectată, în mod special, infrastructura informatică și de comunicații a ANAF, a cărei stare este critică. Fiscul deține o infrastructură IT și de comunicații învechită și neperformantă, pentru care nu s-au mai efectuat investiții semnificative din anul 2013. Mai mult, strategia IT a ANAF pe perioada 2016-2020 nu a fost aprobată. La data auditului erau elaborate două forme ale documentului, dar niciuna dintre ele nu este aprobată, se afirmă în raport.

Concluziile Curții de Conturi a României sunt devastatoare. Ele demonstrează că ANAF este prost administrată, cei ce o conduc fiind vinovați pentru starea ei de înapoiere tehnologică și ineficiență. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5328 secunde