Autovehiculele cu grâne au invadat portul Constanța

380
Recoltele de orz și grâu din Europa de Est sunt excelente. O demonstrează șirurile nesfârșite de autovehicule de mare capacitate, încărcate cu cereale, care intră zi și noapte în portul Constanța.
Primele valuri de grâne provin din România și Bulgaria. În curând vor sosi și cerealele din Serbia și Ungaria, pe Dunăre și canal, cu barjele.
Silozurile companiilor "Silotrans", "Canopus Star","Niva Prod Com" și "Siloport" au tot mai mult de lucru. Va fi marfă destulă și pentru operatorii portuari care nu au terminale specializate.
Din cauza afluxului mare de autovehicule, drumurile de acces din portul nou au devenit neîncăpătoare. Polițiștii au mult de furcă pentru a descâlci traficul. Ieri, aproape o sută de TIR-uri erau înșirate de la poarta nr. 5 până la silozurile vechi, construite de Anghel Saligny. Șoferii erau nemulțumiți că viteza de operare din terminal este mult prea mică.
Silozurile Anghel Saligny constituie locul îngust al portului Constanța. Activitatea lor mult prea greoaie este cauza blocajelor rutiere. Lucrurile nu pot continua astfel, la nesfârșit. Proprietarii silozurilor au obligația să investească în instalații performante, care să mărească rata de descărcare a autovehiculelor.
Pe de altă parte, nici administrația portuară nu stă cu mâinile în sân. Ea a decis să dubleze șoseaua între porțile 4 și 2 bis. Gheorghe Iorov, directorul general adjunct al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța, a declarat că urmează să se realizeze studiul de fezabilitate și licitația pentru executarea lucrării.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4455 secunde