Avalanșă de solicitări pentru finanțarea tomatelor cultivate în sere sau solarii

93
Avalanșă de solicitări pentru finanțarea tomatelor cultivate în sere sau solarii - avalansadesolicitariinscriere-1522743241.jpg

Articole de la același autor

Până la data de 2 aprilie 2018, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a primit, în total, 12.421 de solicitări de înscriere în programul de sprijin pentru tomate, cultivate în sere sau solarii, pentru anul 2018. Dintre aceștia 11.310 s-au înscris în ciclul I și restul de 1.111 în ciclul II.
Dintre solicitanții pentru sprijin în ciclul I au definitivat plantarea tomatelor în spații protejate un număr de 1.037. Din județele Constanța și Ialomița au fost trimise spre piață primele tomate.
Programul de sprijin pentru tomate, cultivate în sere sau solarii, cu ajutorul căruia producătorii agricoli din România sunt susținuți, se află în al doilea an de implementare, asigurându-se astfel necesarul de consum intern din producția autohtonă.
Pentru a fi eligibili pentru acordarea ajutorului de minimis de 3.000 de euro/an pentru cultura de tomate, beneficiarii trebuie, printre altele, să dețină o suprafață cultivată cu tomate în spații protejate de cel puțin 1.000 mp, să obțină o producție de minimum 2 kg tomate/mp, dar și să valorifice o cantitate de tomate de cel puțin 2.000 kg dovedită cu documente justificative.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6326 secunde