Concurs Banca Românească a redus venitul solicitat la creditele Prima Casă

288

Articole recomandate

Banca Românească a redus venitul minim solicitat pentru acordarea creditelor Prima Casă, pentru care banca a aprobat până în prezent circa 450 de dosare, în valoare de 17 milioane euro.
Astfel, cei care solicită împrumutul maxim, de 57.000 euro, trebuie să aibă un venit al familiei de 2.900 lei/lună, cu 450 lei mai mic față de condițiile anterioare.
Până în prezent, Banca Românească a aprobat 450 dosare de credit, la o valoare medie a împrumutului de 40.000 euro, peste 70% dintre solicitanți optând pentru achiziția de apartamente vechi, de două camere.
Banca dispune de un plafon de 27,4 milioane euro și nu exclude solicitarea unei suplimentări.
Banca Românească acordă credite în euro prin Prima Casă la o dobândă variabilă, calculată după formula Euribor la 3 luni plus o marjă de 3,75 puncte procentuale. Dobânda la creditele în lei se calculează după formula Robor la trei luni plus două puncte procentuale.
Banca suportă comisionul de garantare, de 0,37% din valoarea creditului, datorat FNGCIMM, precum și costul evaluării imobilului și nu percepe comision de rambursare anticipată.
Solicitanții eligibili trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 20 și 70 de ani (la sfârșitul perioadei de creditare împrumutatul nu va putea depăși 70 de ani) și să nu dețină nicio locuință în proprietate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0824 secunde