Băncile, interesate de programul "Primul siloz"

424
Băncile, interesate de programul
Miron Moldovan, secretarul general al Ministerului Agriculturii, Veronica Toncea, președintele Fondului de Garantare a Creditului Rural, și Daniel Botănoiu, director general în minister, s-au întâlnit cu reprezentanții băncilor interesate de emiterea unor pachete financiare pentru obținerea certificatelor de depozit, în cadrul programului "Primul siloz". În cadrul discuțiilor au fost expuse procedurile de acordare a licențelor și procedurile de emitere a certificatelor de depozit. Totodată, au fost prezentate situațiile provizorii cu privire la verificările de licențiere, precum și capacitățile de depozitare la nivel național. De asemenea, au fost clarificate, în baza legislației în vigoare, anumite probleme referitoare la termenul de depunere a cererilor, la spațiile de depozitare, la documentele necesare pentru emiterea certificatelor de depozit, contractele cu Imprimeria Națională pentru emiterea acestor licențe și certificate, auditarea în teritoriu și modalitățile de licențiere.
Reprezentanții băncilor au fost interesați de emiterea acestor pachete financiare, ținând cont de avantajele pe care le au, pe toată filiera, părțile implicate în acest program.
Ministerul Agriculturii precizează că termenul de depunere a cererilor scrise, pentru depozitarii interesați în obținerea licențelor aferente anului 2009, este de 10 zile de la data publicării Normelor Metodologice în Monitorul Oficial.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.1634 secunde