BancNote

274

Articole recomandate

Banca Centrală Europeană menține dobânda cheie la 1%
Consiliul Băncii Centrale Europene (BCE) se va reuni mâine, după ce liderii comunitari au aprobat o posibilă participare a FMI la salvarea Greciei, în ciuda obiecțiilor BCE.
Participarea FMI ar putea fi privită ca un semnal că UE nu își poate rezolva singură problemele, însă va fi necesară, în cazul în care Grecia nu se va putea finanța la costuri rezonabile pe piețele financiare.
Cel mai probabil, consiliul BCE va menține dobânda cheie la nivelul minim de 1%, atins anul trecut, întrucât temerile legate de Grecia și de rata ridicată a șomajului contrabalansează revenirea activității industriale.

Credite imobiliare în lei mai ieftine
UniCredit Țiriac Bank a lansat un credit imobiliar în lei pentru construcția și achiziția de locuințe, cu o dobândă de 3,25% peste Robor la trei luni. De asemenea, banca a lansat și un credit de nevoi personale cu ipotecă în lei, cu dobândă calculată după formula Robor la trei luni plus 5,25%.
În cazul creditului imobiliar, un împrumut de 120.000 lei pe 30 de ani, cu o dobândă anuală efectivă de 9,75%, ar avea o rată lunară de 973 lei.

Raiffeisen scade dobânzile variabile la creditele în lei
Raiffeisen Bank Romania a redus dobânzile variabile la creditele în lei pentru persoane fizice.
"Noile dobânzi vor fi aplicate atât creditelor noi, cât și creditelor pentru care recalcularea dobânzii s-ar fi făcut automat, potrivit contractului, la sfârșitul lunii iunie 2010", spun repre-zentanții băncii. Astfel, scăderea medie a dobânzilor va fi de 4,5%, în ton cu relaxarea politicii monetare.

Credite de nevoi personale de până la 40.000 lei, la CEC Bank
CEC Bank a anunțat ieri că reduce cu 1,75 puncte procentuale dobânda pentru creditul de nevoi personale cu asigurare de viață și șomaj, la 10,4% pe an în cazul împrumuturilor contractate până la finalul lunii iunie, și că mărește valoarea acestora, precum și perioada de creditare.
Astfel, în perioada 6 aprilie - 30 iunie, valoarea creditului se mărește de la 15.000 la 40.000 lei, iar durata de creditare crește de la 48 la 60 luni. În această perioadă, comisionul de acordare este 0%, se mai arată în comunicatul băncii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 07 Aprilie 2010
Stire din Economie : Reformă cu zăhărelul și biciul FMI
Pagina a fost generata in 1.7573 secunde