Bani mai mulți pentru investițiile private

109
Bani mai mulți pentru investițiile private - banimaimultipentruinvestitiilepr-1660141027.jpg

Articole recomandate

În prezent, Ministerul Finanțelor derulează o schemă de ajutor de stat instituită prin HG nr. 807/2014, pentru încurajarea participării active a întreprinderilor la reducerea decalajelor economice dintre regiuni, prin stimularea realizării de investiții în active fixe de înaltă tehnologie, pentru realizarea de produse cu valoare adăugată mare, adresate atât pieței interne cât și competitive la export.

În perioada 15 iunie – 26 iulie 2022 a avut loc sesiunea de depunere a cererilor de acord pentru finanțare, fiind înregistrate 192 de dosare. S-a constatat că foarte multe proiecte de investiții au valori mari, de ordinul zecilor de milioane de euro, în timp ce bugetul alocat schemei de ajutor de stat, de 6.380 milioane de lei, este foarte mic, raportat la solicitările

primite. Drept urmare, printr-un proiect de act normativ, Ministerul Finanțelor propune majorarea bugetului total al schemei de ajutor de stat la 7.379,95 milioane de lei, echivalentul a aproximativ 1.499,99 milioane de euro. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8729 secunde