Banking, retail alimentar, Consiliul Concurenţei. INFO economic

132
Banking, retail alimentar, Consiliul Concurenţei. INFO economic - 1-1681900178.jpg

Articole de la același autor

l Un număr de 73 de litigii aflate pe rolul instanţelor din 18 judeţe ale României au fost soluţionate, prin negociere, în cadrul Centrului de Soluţionare Alternativă a Litigiilor din domeniul Bancar (CSALB), de la începutul anului, iar în aceste cazuri procesele s-au oprit, se arată într-un comunicat al CSALB transmis miercuri, 19 aprilie. Potrivit sursei citate, până la mijlocul lunii aprilie 2023 au fost rezolvate mai multe dosare provenite din instanţă decât în tot anul 2021.

l Retailul alimentar din România ar putea depăşi 108 miliarde de lei în 2022, arată o analiză realizată de KeysFin & RetailZoom. „Cifra de afaceri a retailului alimentar a crescut cu aproape 11,7% faţă de 2020 şi a fost cu 48% peste nivelul din 2017, la 93 de miliarde de lei în 2021. Pentru 2022, analiştii estimează apropierea de pragul de 108 miliarde de lei pe fondul avansului consumului, dar mai ales al accentuării presiunilor inflaţioniste”, se arată în analiza citată.

l Consiliul Concurenţei din România a semnat, în cadrul reuniunii de la Varşovia, alături de autorităţi din mai multe state ale Uniunii Europene, memorandumul de cooperare regională în domeniul concurenţei, care stabileşte acordarea de asistenţă tehnică instituţiilor din Republica Moldova şi Ucraina, în contextul parcursului european al celor două ţări. În cadrul evenimentului, se stabilesc acţiunile din planul de colaborare pentru 2023, organizate sub preşedinţia Autorităţii Naţionale de Concurenţă din Polonia. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5254 secunde