BCR investește 4 milioane euro în transferul cardurilor pe tehnologia cip

374
BCR investește 4 milioane euro în transferul cardurilor pe tehnologia cip - f9cb3124b5a22b133f21273ef2cb0695.jpg
Banca Comercială Română vrea ca 15% din portofoliul de carduri să fie pe tehnologia cip, până la finele acestui an, și urmează să investească între 3,5 și 4 milioane euro, pentru transferul tuturor cardurilor, până în 2011.
"La finele trimestrului întâi din 2010 nu vom mai emite carduri cu bandă magnetică", a declarat ieri Igor Zganjer, directorul executiv al direcției de carduri din cadrul BCR, citat de NewsIn.
El a mai precizat că un card cu cip este de 3 – 4 ori mai scump decât unul cu bandă magnetică, ajungând la circa 1 euro/bucată.
În prezent, 94-95% din re-țeaua națională de bacomate acceptă tehnologia cip, în timp ce peste 50% din comercianți sunt pregătiți pentru astfel de carduri.
Începând de luni, 1 iunie, BCR emite trei carduri de debit cu cip, sub sigla BCR Visa Electron.
"Valabilitatea cardului cu cip este mai extinsă, de trei ani, față de cel cu bandă magne-tică, care durează doar doi ani. De asemenea, cardurile cu cip sunt mai sigure și pot fi emise mai repede, în cel mult patru zile", a mai declarat oficialul BCR.
Potrivit prevederilor din legislația comunitară, toate cardurile nou-emise trebuie să se bazeze pe tehnologia cip, începând cu anul 2010. În aceste condiții, bancherii se așteaptă ca numărul cardurilor noi să crească puternic, în următoarea perioadă. Estimările oficiale arată că doar 10% din cardurile emise în România incorporează tehnologia cip.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 03 Iunie 2009
Stire din Economie : Cardul bancar nu sună la poliție
Pagina a fost generata in 0.1954 secunde