După europarlamentare

Geoană vine la Constanța să decidă soarta coaliției

1149
Geoană vine la Constanța să decidă soarta coaliției - 9c635fe772c9b9d27470d6a7b5ae69f2.jpg
Prin vocea senatorului Alexandru Mazăre, PSD amenință cu retragerea de la guvernare, după alegerile europarlamentare. În acest sens se va lua o "decizie extraordinară", cel mai probabil în cadrul unui congres extraordinar.
"După alegerile europarla-mentare vă puteți aștepta la orice", a declarat senatorul PSD Alexandru Mazăre, ieri, în cadrul unei conferințe de presă, referitor la coaliția PSD-PD-L. "Denunțăm protocolul, ne retragem oamenii, ne retragem miniștrii, ne de-clarăm partid de opoziție și acționăm ca atare", a completat parlamentarul.
Mazăre a menționat că, în prezent, obiectivul PSD este acela de a câștiga alegerile pentru Parlamentul European, urmând ca după aceea să se convoace o întâlnire a staff-ului pesedist la malul mării, moment ce ar putea fi marcat apoi de un congres extraordinar.
"Deocamdată scopul nostru este să câștigăm alegerile europarlamentare, după care președintele Mircea Geoană a sugerat că vom avea o reuniune aici, la Constanța, la care vor participa președintele partidului, vicepreședinții partidului, lideri marcanți din teritoriu, miniștri. PSD urmează să facă analiza modului în care decurge această colaborare, protocolul cu PD-L, și atunci va fi luată o decizie care va urma traseul statutar. Se va propune o anumită direcție și o anumită strategie în forurile partidului, adică în Consiliul Național și eventual chiar în congres", a spus Mazăre.
Nemulțumirile legate de colabo-rarea cu PD-L sunt generate, pe de o parte, de greutățile întâmpinate la numirile celor nominalizați de PSD, iar pe de altă parte, așa cum a menționat senatorul pesedist, de o serie de promisiuni făcute în campania electorală de social-democrați și care riscă să nu își găsească finalizarea din cauza blocării unor proiecte la nivel național.
În acest context, Mazăre a fost foarte ferm ieri când a declarat că PSD ar putea intra în opoziție, imediat după ale-gerile din 7 iunie.
Dacă, la nivel central, coaliția pare a funcționa, șefii partidelor fiind mulțumiți prin ocuparea unor funcții la nivelul minis-terelor, în peste 30% dintre județe, nemulțumirile s-au manifestat chiar și acum două zile, când pesediștii au avut o teleconferință cu liderii naționali.

Remember
Cu nicio săptămână în urmă, printr-o scrisoare pusă de Radu Mazăre pe seama lui Nicușor Constantinescu, PSD Constanța a dat ultimatum conducerii centrale până la finele lunii pentru soluționarea unor probleme semnalate în relația cu colegii de coaliție de la PD-L.
Concret, era vorba despre refuzul pedeliștilor, după cum susțin pese-diștii, de a accepta anumite nomi-nalizări la conducerile unor decon-centrate din județul Constanța.
Ultimatumul pare să fi fost amânat însă până după alegerile europarlamentare, menținându-se o stare de acalmie, de dragul interesului electoral.
Județul de la malul mării nu pare a fi însă o excepție de la buna derulare a protocolului, senatorul Alexandru Mazăre anunțând ieri că aceleași probleme au fost semnalate și de către organizațiile din județele Gorj, Bistrița, Vaslui, Mehedinți, Dâmbovița.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3766 secunde