Benzina s-a scumpit, din nou, la pompele "Rompetrol"

696
Benzina s-a scumpit, din nou, la pompele
Prețul petrolului la bursele internaționale ur-mează o tendință descrescătoare. Dacă la mijlocul lunii martie, barilul de țiței era cotat la peste 126 de dolari, la bursa din Londra, ieri la ora 15, prețul lui ajunsese la 121,33 dolari, la contractele futures, și 121,14 dolari, la contractele spot.
În contrast cu ceea ce se întâmplă pe piața internațională a petrolului, prețurile de desfacere la pompele de carburanți din România cresc într-o veselie.
Ieri, "Rompetrol" a efectuat o nouă scumpire a benzinei, cu 14 bani pe litru. Litrul din cel mai scump sortiment se vindea cu 6,58 lei. Oficialii grupului "Rompetrol" susțin că este vorba de o măsură de corelare a prețului practicat de companie cu evoluțiile din ultima perioadă a cotațiilor internaționale la benzină.
În Constanța, la stația "Rompetrol" de pe șoseaua Aurel Vlaicu colț cu strada Caraiman erau afișate următoarele prețuri:
- benzină 95, Efix - 5,94 lei;
- benzină Alto 101 - 6,58 lei.
Alte stații ale "Rompetrol", precum cea de la "Primo", mai vindeau încă la prețurile vechi:
- benzină 95, Efix - 5,80 lei;
- benzină Alto 101 - 6,45 lei.
Șeful stației respective a declarat că nu a scumpit benzina întrucât nu a epuizat stocurile și pentru că în zonă are o concurență puternică.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 12 Octombrie 2011
Stire din Economie : Benzina s-a scumpit din nou
Pagina a fost generata in 1.4435 secunde