Compania Rompetrol alocă 2,8 milioane dolari pentru dragarea portului Midia

3205
Compania Rompetrol alocă 2,8 milioane dolari pentru dragarea portului Midia - 140414maxim-1325067977.jpg

Articole recomandate

Grupul Rompetrol, prin Midia Marine Terminal, anunță că în perioada ianuarie - iunie 2012 va realiza lucrări de dragare a danelor din portul Midia pentru facilitarea tranzitului vaselor petroliere, valoarea acestora fiind estimată la 2,8 milioane dolari, informează Money.ro.

"Proiectul face parte din strategia Grupului Rompetrol de creștere a capacității de procesare a rafinăriei Petromidia la 5 milioane tone de materie primă, care se va finaliza în 2012, și va asigura o dezvoltare a capacitățiii de tranzit a produselor finite prin portul Midia" a declarat directorul general al companiei Midia Marine Terminal, Ioan Taus, citat de NewsIn.

Lucrările de dragare vor fi realizate în parteneriat cu Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța (CN APMC) și vor permite acostarea în danele operate de companie a navelor maritime cu o capacitate mai mare de 10.000 tone deadweight (tdw) și a barjele de tip tanc de maximum 2.000 tdw.

Operațiunile se vor realiza în două etape și presupun corectarea adâncimii șenalelor de acces și a bazinelor portuare aferente danelor 9A și 9B din Midia, pentru a facilita acostarea navelor cu pescaj de 8,5 m. A doua etapă are ca scop lărgirea șenalelor de acces și a bazinelor portuare, în vederea creșterii condițiilor de siguranță a navigației pentru navele cu lungime de până la 200 m și o capacitate de încărcare de până la 30.000 tdw, nave care accesează terminalele Rompetrol și a celorlalți operatori din portul Midia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 12 Octombrie 2011
Stire din Economie : Benzina s-a scumpit din nou
Pagina a fost generata in 0.3836 secunde