În ce domenii se fac disponibilizări în următoarele trei luni

2951
În ce domenii se fac disponibilizări în următoarele trei luni - 44690disponibilizari741-1325069144.jpg
Numărul de salariați va scădea în primele trei luni ale lui 2012 în domeniile construcții și servicii, potrivit estimărilor făcute luna aceasta de managerii din economie.

Ponderea managerilor din construcții care vor să renunțe la angajați este cu 33 de procente mai mare decât a celor care vor face angajări, conform ultimului raport al Institutului Național de Statistică (INS), citat de Realitatea.net.

În sectorul de servicii se estimează, de asemenea, pentru următoarele trei luni, o scădere moderată a numărului de salariați (sold conjunctural de -8%).

Angajatorii din comerț preconizează pentru următoarele trei luni o creștere moderată a numărului de salariați (sold conjunctural +4%) și a volumului de comenzi adresate furnizorilor de mărfuri (sold de +8%).

În cadrul anchetei de conjunctură din luna decembrie 2011, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni o relativă stabilitate a numărului de angajați.

Totuși ponderea firmelor din industrie care vor să concedieze este mai mare cu 5% decât a celor care vor face angajări (chiar -9% la întreprinderile mijlocii, cu 50-249 de salariați).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 10 Iunie 2011
Stire din Economie : Cutremur la Garda Financiară
Joi, 29 Septembrie 2011
Stire din Sănătate : Noi disponibilizări la Județean
Pagina a fost generata in 0.4679 secunde